Knekt tann

Årsak og behandling for knekt tann.
Dentalpark ansatt som utfører behandling
Innhold
  Add a header to begin generating the table of contents

   Når tannen knekker – Vi gir deg tilbake smilet

  Det er sjelden hyggelig når en tann knekker, og det kommer ofte som en uventet overraskelse. Men ikke fortvil, Dental Park er her for å gjenopprette ditt smil og tyggefunksjonen.

  Hvorfor knekker tannen?

  En tann knekker av ulike årsaker, og noen av de vanligste inkluderer:

  • Hull under en stor gammel fylling – Over tid kan nye hull utvikle seg ved siden av en gammel fylling, noe som kan føre til at fyllingen løsner og tar med seg en del av tannen som den svekker.

  • Langvarig belastning på tannen – Hvis du gnisser tenner eller tygger harde ting, kan dette føre til små sprekker i tannen over tid, som til slutt kan resultere i at hele eller store deler av tannen knekker.

  • Fall, slag eller andre ulykker – Uhell kan også føre til at en tann knekker helt eller delvis.

  • Mistet krone eller skallfasett – Eldre sement kan løsne over tid, og hvis den underliggende tannen er skadet, kan deler av tannen følge med den avslåtte delen.

  Smerter i knekt tann

  En knekt tann som er knekt helt inn til nerven kan forårsake intense smerter da nerven er eksponert. I slike tilfeller kan rotfylling være nødvendig. Ising i tennene kan også oppstå når en tann er knekt, noe som indikerer at tannen er mer følsom og sårbar for nerveskader. Dette bør behandles av en tannlege før det utvikler seg til alvorlige problemer.

  Knekt tann behandling

  Uansett årsak, vil vi finne en passende løsning for å reparere din tann. Behandlingen vil tilpasses individuelt, avhengig av omfanget av skaden, tannens plassering og eventuell tidligere behandling.

  • Tannfylling: En vanlig metode for mindre skader. Ved større brudd kan en tannkrone være nødvendig.

  • Tannkrone: Anbefales for tannens holdbarhet og estetikk. En spesiallaget krone vil gjenopprette tannens form og funksjon.

  • Lime på mistet krone: Hvis en krone har løsnet uten at den underliggende tannen er skadet, kan den kanskje festes på nytt. Hvis tannen er skadet, må en ny krone tilpasses.

  • Slipe til tannen: Ved mindre skader kan kantene slipes og poleres uten å legge en fylling.

  Pris for behandling av knekt tann

  Vi anbefaler årlige undersøkelser for å oppdage små brudd tidlig og forhindre ytterligere skade. Våre erfarne tannleger står klare til å hjelpe deg med utredning og behandling av knekte tenner. Kontakt oss på telefon 22 60 80 70 eller bestill time online for hjelp med din knekte tann i dag!

  Fler artikler innenfor samme tema

  Scroll to Top