Skifttann

Styrk tannen før videre behandling med en stifttann hos Dentalpark!
Dentalpark ansatt som utfører behandling
Innhold
  Add a header to begin generating the table of contents

  Hva er en stifttann?

  Begrepet “stifttann” omfatter flere former for tannbehandling, men det refererer hovedsakelig til en tann som har fått innmontert en metall- eller fiberstift. Dette inngrepet er nødvendig når store deler av det naturlige tannmaterialet mangler, vanligvis på grunn av karies eller skade. Rotbehandlede tenner med begrenset tannsubstans krever ofte en stift før de kan rekonstrueres med plast.

  Når trenger man stifttann?

  Stifttannen blir vanligvis vurdert når en tann mangler flere av sine flater på grunn av karies eller traumer. Stiften fungerer som et indre skjelett som gir støtte, slik at tannen kan bygges opp igjen rundt den. Selv om mye av tannmaterialet mangler, er det ofte mulig å gjenoppbygge tannen ved hjelp av en stift. Imidlertid kan tannen bli fjernet hvis skaden er for omfattende.

  Forskjellen på stifttann og tannimplantat

  En stifttannbehandling krever at det fortsatt er en tann eller en intakt tannrot å feste stiften i, før tannen rekonstrueres med plast. En kronebehandling er vanligvis nødvendig for å fullføre konstruksjonen av stifttannen og sikre holdbarheten. Tannimplantat, derimot, er kunstige tannrøtter som erstatter manglende tenner og plasseres direkte i kjevebenet. Dette kan være et alternativ hvis en naturlig tann må fjernes.

  Hva koster stifttann og behandling?

  Prisen på en stifttannbehandling kan variere avhengig av pasientens tannforhold. En grundig tannundersøkelse og røntgenbilder er nødvendig for å evaluere tilstanden rundt tannroten før stiften settes inn. Noen ganger krever en stifttannbehandling også en rotfylling før stiften plasseres. En kronebehandling etter stiften anbefales ofte for å sikre et permanent og holdbart resultat.

   

  Fler artikler innenfor samme tema

  Scroll to Top