Tannfylling

Tannfylling ved hull i tenner
Dental Park ansatt som utfører behandling
Innhold
  Add a header to begin generating the table of contents

  En trygg og skånsom tannfylling

  Du kan få utført tannfylling for reparasjon av dine tenner hos Dental Park i Oslo. Vi utfører denne tannbehandlingen for å forhindre at hull videreutvikles og bryter videre gjennom tannen, og for å reparere hull som allerede har oppstått. 

  Som tannlegevakt kan vi utføre akuttbehandlinger etter avtale utenfor ordinær åpningstid. Les videre om våre tjenester, eller ta kontakt med oss i dag for en time på kort varsel.

  Hva er en tannfylling?

  Fyllingens rolle er blandt annet å hindre at en skade eller et hull i tannen forverres. Behandlingen er også ment for å gjenopprette tannens naturlige form og funksjon, etter at hullet er blitt reparert.

  Dental Park i Oslo, benytter ikke amalgamfyllinger, men bruker andre ulike fyllingsmaterialer basert på typen reparasjon som skal utføres. Vi benytter blandt annet følgende typer fyllinger:

  • Komposittfyllinger
  • Glassionomer
  • Porselensfyllinger

  Tannfyllingsmaterialet blir valgt med hensyn til størrelsen på hull som har blitt fylt, og fyllingens plassering i munnen. Pris kan også være en medvirkende faktor på valg av fyllingsmateriale.

  Hvordan er prosessen rundt en tannfylling?

  Når du kommer til Dental Park i Oslo for behandling av hull i tenner, enten før eller etter at hull har brutt ut, vil vi først utføre en klinisk undersøkelse med tilhørende røntgen. Denne undersøkelsen utføres for å avdekke omfanget av skaden. Dersom kariesutviklingen har nådd helt frem til tannens nerve, kan det bli nødvendig å rotfylle tannen.

  Vi starter behandlingen ved å sette lokalbedøvelse.

  For pasienter med tannlegeskrekk, kan vi også tilby sedasjon med beroligede midler i forkant av behandlingen. 

  Videre sliper vi til det påvirkede området av tannen, før vi legger en fylling som tilpasses tannen for å gjenopprette tannens opprinnelige fasong.

  Slik foregår en tannfylling hos Dental Park

  Tannfylling er en reparasjon av en eller flere tenner der fyllingen benyttes for å erstatte et tapt tannvev. På denne måten bevarer vi tannens form og funksjon. Det er flere grunner til at en tannfylling benyttes, som for eksempel ved:

  • Hull i en tann forårsaket av karies 
  • Tannfraktur 
  • Mistet fylling (plombe)
  • Sterkt slag mot tannen (med skade på nerven)
  • Misfarget tann og lignende estetiske årsaker

  Selve behandlingen hos Dental Park i Oslo er helt smertefri. Etter at området som skal behandles blir bedøvet med lokalbedøvelse, begynner tannlegen å bearbeide tannen. Dette fjerner den ødelagte tannsubstansen samt eventuell infeksjon. 

  Deretter former tannlegen fyllingen slik at den passer tannens form. Etter at fyllingen er plassert, herdes den med et UV-lys i 30-40 sekunder. Når behandlingen er ferdig, vil den skadede tannen se ut som en naturlig tann.

  Etter at bedøvelsen er gått ut, kan man godt spise og drikke som normalt. Det kan ved store behandlinger oppstå at man føler noe ising og ømhet i tennene de første par dagene i etterkant av behandling, men en slik følelse er ikke unormalt å oppleve. Det kan ta litt tid før tannen blir vant til den nye fyllingen, avhengig av hvor nær fyllingen ligger tannens nerve.

  Ulike typer tannfylling

  Når det gjelder tannfyllinger finnes det ulike typer som benyttes. De mest vanlige er plastfyllinger (kompositt), glassionomer og porselen, og i enkelte tilfeller gullinnlegg. Tidligere ble det også benyttet amalgam. Det er ikke lenger lov til å benytte amalgam som tannfyllingsmateriale i Norge. Dette fordi amalgam kan også være utløsende for en rekke allergier, da det blant annet inneholder kvikksølv. 

  I dag benytter vi som oftest hvite plastfyllinger for å oppnå et naturlig og vakkert resultat. Det er ulike nyanser av hvite fyllinger, slik at tannlegen tilpasser fyllingens farge til pasientens naturlige tannfarge.

  Hvor lenge holder en tannfylling?

  Hvor lenge en tannfylling varer, kommer an på blant annet:

  • Fyllingens størrelse
  • Tannens tilstand
  • Området den er plassert i

  Pasientens naturlige bittfunksjon og tannslitasje. Når en tannfylling er satt inn korrekt, er holdbarheten ment til å vare i flere år. 

  Pris på tannfylling

  En tannfylling koster hos Dental Park i Oslo fra 950 kr til 1800 kr. Det finnes flere faktorer som kan påvirke prisen, som for eksempel:

  • Fyllingens størrelse og plassering
  • Hvorvidt fyllingen er ment å være midlertidig eller permanent
  • Om fyllingen er et ledd av en annen behandling

  Ta kontakt i dag!

  Vi hjelper deg til beste løsning for deg og dine tenner. Vi presenterer en eller flere løsninger basert på funn ved undersøkelsen og kommer med råd og veiledning slik at du selv treffer beslutning på valg av behandling.

  Fler artikler innenfor samme tema

  Dental Park ansatt som utfører behandling
  Tips fra tannlegen

  Delbetaling med SVEA Finans

  Dental Park ansatt som utfører behandling
  Tips fra tannlegen

  Tannbehandling i narkose

  Utviklet av Creative, en del av Yes Group
  Scroll to Top