Tannimplantat

Tannimplantat - En utmerket erstatning! Tannimplantat er som regel den beste og mest naturlige måten å erstatte manglende eller tapte tenner på. Målet er å få nye tenner som etter avsluttet behandling vil føles som dine egne.
Dentalpark, tannlege oslo sentrum, ansatt som utfører behandling
Innhold
  Add a header to begin generating the table of contents

  Tannimplantat – En utmerket erstatning!

  Tannimplantat er som regel den beste og mest naturlige måten å erstatte manglende eller tapte tenner på. Målet er å få nye tenner som etter avsluttet behandling vil føles som dine egne.

  Hver tann i munnen består av to deler – en synlig og en skjult. Den synlige delen er en krone, og den skjulte delen er roten. Et implantat er en kunstig erstatning av en tann og består også av to deler. Den ene delen ligner tannkronen, mens den andre ligner tannroten.

  Skadede eller manglende tenner

  Delen som ligner tannroten, er en implantatskrue som vanligvis er laget av titan. Den festes i kjevebeinet og vokser deretter sammen med det. Hos enkelte som har opplevd bentap, kan det benyttes kunstig bensubstans for å gjenoppbygge deler av bentapet. Tannimplantatet er ment for å erstatte den manglende tannroten.

  Har du for eksempel mistet eller alvorlig skadet en eller flere tenner ved uhell eller sykdom? Da vil et tannimplantat være en perfekt løsning for å gjenoppbygge funksjonalitet og estetikk.

  Hvorfor velge tannimplantat?

  Et tannimplantat er en moderne erstatning for tenner som har gått tapt av sykdom eller skade. 

  Man skal ikke gå mange år tilbake i tid før implantatbehandling var en kostbar prosedyre. På grunn av utvikling innen produksjon, er dette nå en erstatning som kan konkurrere mot andre løsninger i pris.

  Nye, naturlige tenner

  Implantatet er en mer naturlig tannerstatning enn de øvrige alternativene, f.eks. hel- eller delprotese (gebiss) eller tannbro. Dette fordi tannimplantater festes samme sted som tannen gikk tapt. Dette gjør at den nye tannen vil føles naturlig, samtidig som den også vil kunne vare mye lenger.

  Hvor effektive er tannimplantater?

  Selv om det er andre effektive metoder for å fylle åpningen som oppstår når man har mistet en eller flere tenner, er tannimplantater uten tvil en av de beste langvarige løsningene som finnes i dag. Prognosen for behandlingen er god, og viser til rundt 96 – 99% behandlinger på vellykkede tilfeller på verdensbasis.

  Målsettingen med behandlingen er å gjenopprette funksjonaliteten til det naturlige bittet, og tannimplantater gir også en av de mest behagelige og mest funksjonelle resultatene på lang sikt. Samtidig bevares pasientens eget kjeveben. Det skal og vil føles som naturlige tenner.

  Implantater brukes også i kombinasjon med broer, og brukes som feste for alt fra små konstruksjoner til total restaurering og fullstendig gjenoppbygging av tannsett.

  Hvordan tar man vare på implantatene?

  Som med alle naturlige tenner, er det viktig å ta godt vare på implantater tenner på en riktig måte. Sunne vaner som regelmessige besøk hos tannlegen, samt at man ikke røyker eller snuser, vil ha stor innvirkning på tann- og munnhelse.

  Dentalpark Oslo vil i tillegg til behandling gi deg flere gode råd, deriblant om god tannhygiene.

  Hvordan foregår implantatbehandling?

  Det første steget av behandlingen er planlegging. Det betyr at Dentalpark Oslo undersøker muligheten for innsetting av tannimplantater. Det tas et røntgenbilde for å sjekke om man har tilstrekkelig med kjeveben, ettersom at dette er en helt avgjørende faktor for at tannimplantatet skal sitte stabilt. 

  Dentalpark Oslo sjekker også om det finnes andre forhold i munnen som kan føre til komplikasjoner ved innsetting av tannimplantater ved første konsultasjon.

  Selve innsettingen av tannimplantater er en ganske ukomplisert og smertefri behandling. Erstatningen for tannroten i form av titanskrue opereres inn, og dette gjøres kun med lokalbedøvelse.

  Behandlingstid tannimplantat

  I løpet av de neste 6 til 8 ukene vil den kunstige tannroten gro fast i det underliggende benet. I perioden den kunstige tannroten gror kan noen oppleve det som sjenerende å mangle kronen. Dette er likevel bare i en kortvarig periode.

  Etter innsetting av implantatet er det nødvendig å komme til etterkontroller, slik at vi kan undersøke at tilhelingen går som planlagt. Etter 2-6 måneder tas det avtrykk av området der tannen skal settes inn og den permanente tannkronen blir fremstilt av våre tannteknikere. Produksjonen tar vanligvis ca. 1 uke. Vi benytter i hovedsak norskprodusert tannteknikk for raskest mulig produksjon.

  Når den endelige tannkronen er ferdig produsert, monteres den fast til titanskruen, slik at den vil fungere som en naturlig tann når du spiser, snakker og smiler. 

  Hvor lang tid tilhelingsprosessen av behandlingen tar, avhenger i stor grad av pasientens beinkvalitet, men for de fleste vil hele behandlingen som oftest ta mellom 2 og 3 måneder. I enkelte tilfeller kan det bli det nødvendig å vente litt lengre, eksempelvis hvis det er nødvendig å tilføre kunstig ben.

  Mulige komplikasjoner ved tannimplantat

  Etter behandlingen, kan noen pasienter føle noe ubehag rundt implantatet som ble satt inn. Dette oppleves veldig forskjellig fra pasient til pasient, men generelt sett er implantatbehandling helt smertefritt.

  I sjeldne tilfeller kan enkelte oppleve at implantatet bruker lengre tid til å gro fast, men dette avhenger også av pasientens eget renhold og bentilstand før behandling. Har pasienten periodontitt, er det viktig å følge opp med regelmessige besøk for å unngå periimplantitt.

  Enhver situasjon er likevel unik, og vi i Dentalpark Oslo vil sørge for å kommunisere alt rundt behandlingen tydelig.

  Pris på tannimplantat

  Prisen på et tannimplantat inkludert krone hos Dentalpark koster fra 19,900 kr før refusjon er trukket fra, men det finnes også andre faktorer som kan påvirke den endelige prisen, eksempler på dette kan være;

  • Dersom du skal erstatte mer enn 1 tann
  • Dersom man skulle trenge ekstra behandlinger hvor det er;

  – behov for beinoppbygging

  – behov for fjerning av tann eller rotrest(er)

  – behov for spesialkomponenter

  – behov for CT eller utredning for å avklare om implantat er mulig

  Du vil til din konsultasjon få et kostnadsoverslag som er skreddersydd til din behandlingsituasjon. I noen tilfeller vil man kunne få dekket en stor andel av kostnadene gjennom HELFO. Våre tannleger kan hjelpe med å avklare dette i forkant av en eventuell behandling.

  Vi tilbyr muligheten delbetaling av tannbehandling via SVEA finans slik at investeringen i dine nye tenner kan deles opp over 3 – 24 måneder.

  Prosedyre ved tannimplantat

  • Undersøkelse og planlegging, eventuelt trekking av tann som skal erstattes (ved nylig utført trekking av tann må kjeven få tid til å hele før prosessen fortsettes).
  • Det er i mange tilfeller også mulig å trekke tannen og sette implantat i samme seanse ved planlegging på forhånd.
  • Kirurgisk inngrep, hvor implantatet settes inn (rotfeste av titan hvor tannprotese/tannbro eller tannkrone påsettes).
  • To-tre uker etter tannimplantat (skrue av titan) er satt, festes så en tannkrone til denne.
  • Man bør regne med noen oppfølginger hos Dentalpark Oslo i etterkant for å kontrollere at alt sitter som det skal.

  Tanntrekking og kirurgisk inngrep for å sette inn titanskrue, foregår begge med lokalbedøvelse. Om du har tannlegeskrekk, finnes det også andre alternativer til lokalbedøvelse som beroligende midler eller full narkose. 

  Ta kontakt med oss i dag! Gratis konsultasjon ved større behandlinger!

  Fler artikler innenfor samme tema

  Scroll to Top