Tanntrekking

Må du trekke tenner?
Dentalpark ansatt som utfører behandling
Innhold
  Add a header to begin generating the table of contents

  Når må du trekke tenner?

  Tanntrekking er vanligvis et siste tiltak når andre behandlingsalternativer som fyllinger eller rotfyllinger ikke er tilstrekkelige for å redde en skadet tann. Er tannen for skadet til å reddes, kan vi trekke tannen for å gjenopprette munnhelsen.

  Hvordan utføres tanntrekking?

  Ved akutte behov for tanntrekking, for eksempel ved alvorlige smerter eller traumer, tilbyr vi akutte tannlegetimer hos vår tannlegevakt i Oslo. Før vi trekker tannen, vil en av våre tannleger undersøke skaden grundig for å vurdere om andre behandlinger som rotfylling eller tannkroner er mulige. Hvis tanntrekking er den beste løsningen, vil vi diskutere erstatningsalternativer som tannbro, tannimplantater eller delproteser.

  Under selve tanntrekkingen vil vi først gi lokalbedøvelse for å sikre en smertefri opplevelse. Vi tar hensyn til pasientens behov, og ved behov kan vi tilby supplerende sedasjon for å berolige nervøse pasienter. Etterpå vil vi gå skånsomt frem for å sikre en trygg og behagelig prosess.

  Prosessen etter tanntrekking

  Etter at tannen er trukket, vil du få en gazbindpute for å stoppe blødningen. Unngå røyking, tung løfting, trening, bad, munnskyll og spytting de første 12 timene etter tanntrekking. Unngå også å berøre det behandlede området med fingrene eller tungen for å fremme helingsprosessen.

  Noe blødning og nummenhet kan oppstå, men dette er normalt og vil avta i løpet av få timer. Vi anbefaler å skylle med corsodyl i 4-7 dager for å forhindre tannkjøttsbetennelse, og ved behov kan vi sette sting for å lukke eventuelle åpninger i tannkjøttet.

  Smerter etter tanntrekking

  Om du opplever ubehag eller smerter etter tanntrekking i området hvor tannen ble trukket, kan isbiter og kaldt vann ha en lindrende effekt. Du vil også få råd av tannlegen om smertestillende medisiner som kan benyttes, og som kan virke betennelsesdempende.

  Etter tanntrekking, velg myk eller flytende mat uten skarpe kanter for å unngå irritasjon eller rifter rundt såret. Bruk en ispose i 15-minutters intervaller det første døgnet for å redusere hevelse, og skyl munnen med et antibakterielt skyllevann etter måltider for å unngå opphopning av bakterier.

  Fortsett din daglige munnhygiene, men vær forsiktig med å børste eller bruke tanntråd i det behandlede området de første dagene. Følg våre råd for en rask og effektiv helbredelse etter tanntrekking.

  Fler artikler innenfor samme tema

  Scroll to Top