Tannverk

Akutt verking i tennene er kroppens måte å fortelle deg at noe er galt på, og det er svært viktig at problemet behandles så raskt som mulig. Dental Park hjelper deg som sliter med tannverk!
Tannlege som viser bilder av røntgen
Innhold
  Add a header to begin generating the table of contents

  Lindre akutt tannverk hos Dentalpark 

  Ved akutt tannverk bør du alltid ta kontakt med oss for å få behandling så raskt som mulig.

  Hva kan forårsake akutt tannverk?

  Det finnes flere grunner til at akutt tannverk oppstår. Noen grunner inkluderer:

  • Kariesangrep som når nerven i tannen, resulterende i jagende eller konstante smerter, eller smerter i bølger.

  • En brukket tann som eksponerer nerven, forårsaker smerte ved eksponering for varme eller kalde ting.

  • Følsomt tannkjøtt som kan forårsake milde smerter, ofte på grunn av overdreven tannbørsting.

  • Visdomstann som er på vei ut.

  • Skade på tennene som forårsaker brudd, som resulterer i smerter ved påvirkning av harde gjenstander. Ved tap av tenner, er det viktig å rapportere skaden til forsikringsselskapet.

  Betennelse som mulig årsak til tannverk

  Ømt eller hovent tannkjøtt kan indikere død av nerven i tannen og spredning av betennelse til rotspissen og omkringliggende områder. Betennelse rundt en visdomstann som enda ikke har brutt ut kan forårsake lignende symptomer. Ved mangel på plass for visdomstannen, kan fjerning være nødvendig.

  Tre ting du kan gjøre selv ved akutt tannverk

  1. Sørg for å opprettholde god tann- og tannkjøtthygiene ved bruk av tannbørste og tanntråd for å forhindre forverring.

  2. Ta smertestillende medisiner. For voksne kan Paracetamol (2 x 500 mg) kombinert med Ibuprofen (1 x 200 mg) tas tre ganger daglig.

  3. Ved uutholdelige smerter og når tannlegen er utilgjengelig, benytt tannlegevakten. Dentalpark tilbyr tannlegevakt i Oslo!

  Hva koster akutt tannverkbehandling?

  Kostnaden for behandling av akutt tannverk avhenger av årsaken til smertene. Dette kan inkludere fjerning av visdomstann eller rotbehandling.

  Andre grunner til akutt tannverk

  Opplever du smerte ved tygging kan dette være av flere grunner som betennelse rundt tannen, for høy tannfylling, en visdomstann i overkjeven som påvirker tannkjøttet rundt visdomstannen i underkjeven, eller skade forårsaket av å bite på noe hardt. Tannverk kan også utvikle seg gradvis og trenger ikke nødvendigvis være akutt.

  Ring oss i dag eller bestill time online og bli kvitt dine tannsmerter.

  Akutt tannverk og ingen tannleger er tilgjengelig?

  Får du akutt tannverk uten tilgang til ledige tannleger, kan du prøve følgende:

  • Kontakt legevakt om du har alvorlige smerter.

  • Ved sår tann, enten på grunn av trykk eller hevelse i tannkjøttet, kontakt legevakten. Ved alvorlige tilfeller kan de foreskrive antibiotika.

  • For å håndtere en brukket tann som irriterer tungen på grunn av skarpe kanter, bruk en neglefil forsiktig for å avrunde kanten. På apoteket kan du også kjøpe et midlertidig fyllmateriale for å forme rundt den skadede tannen. Følg bruksanvisningen nøye.

  • Reseptfrie smertestillende medisiner kan også bidra til å lindre smertene, men søk alltid tannlegebehandling så snart som mulig.

  Tannlegen vil gi råd om selvbehandling frem til du kan få behandling. I mellomtiden er det viktig å sørge for at god munnhygiene blir opprettholdt med tannbørsting og tanntråd. Ved hull eller brudd i tannen kan tyggegummi også brukes som en midlertidig løsning.

  Ring oss i dag eller bestill time online og bli kvitt akutt tannverk.

  Fler artikler innenfor samme tema

  Scroll to Top