Invisalign

Unngår du å smile på grunn av skjeve tenner? Vi i Dentalpark hjelper folk med slike problemer hver dag. Vi kan tilby Invisalign, en usynlig form for tannregulering.
Dame som smiler
Innhold
  Add a header to begin generating the table of contents

  Hva er Invisalign tannregulering?

  Det er lett å tenke at kjeveortopedi er både komplekst og tidkrevende, og innebærer en munn full av metall. Det trenger ikke være tilfelle. Dentalpark tilbyr Invisalign, som er en svært populær løsning innen tannregulering.

  Invisalign er en usynlig form for tannregulering. Dette kjeveortopediske systemet er anerkjent over hele verden, og så mange som 5 millioner mennesker har fått nye smil med Invisalign.

  Årsaken til den store suksessen er at deres usynlige tannregulering både er effektiv og veldig diskret. Dette betyr at du kan få smilet du drømmer om uten at det påvirker hverdagen din.

  I motsetning til tradisjonell eller keramisk tannregulering med klosser og metallbue, er det nesten umulig å se at du har tannregulering med dette systemet, selv på nært hold.

  Spesialdesignede skinner

  Invisalign er gjennomsiktige plastskinner som er spesialdesignet for deg. De byttes ut annenhver uke med et nytt reguleringssett, og retter tennene gradvis til ønsket resultat oppnås. Behandlingstiden er individuell og avhenger av tannsettet og tannposisjon. En kjeveortopedisk behandling med Invisalign tar vanligvis fra 6 til 18 måneder.

  Skinnene er avtakbare, og det anbefales at du bruker dem 20–22 timer om dagen for å oppnå et raskt resultat. Du tar dem av når du spiser og pusser tennene.

  Fakta om Invisalign

  • Gjennomsiktig regulering, slik at du kan få et hyggelig smil uten at det påvirker ditt daglige liv.
  • Behandlingen tar 6–18 måneder.
  • Skinnen er avtakbar.

  Hvem har nytte av kjeveortopedi med Invisalign?

  Invisalign brukes ved både mindre og større tannjusteringer. Som oftest bruker man reguleringssystemet til kosmetisk kjeveortopedi. Det kan også brukes til å regulere tannretningen på grunn av fysiske komplikasjoner som kan oppstå ved for eksempel et skjevt bitt.

  Følgende tannstillinger kan behandles med Invisalign:

  • Skjeve tenner
  • Overbitt.
  • Underbitt
  • Mellomrom mellom tennene
  • Åpent bitt (noen tenner i øvre og nedre munn ikke er i kontakt med hverandre)
  • Kryssbitt (over- og underkjeven er skjev)
  • Tettsittende tenner (tennene skyves mot hverandre på grunn av for liten kjeve)
  • Hvis du tidligere har hatt kjeveortopedi, hvorpå tennene gradvis har beveget seg igjen

  Hvor mye koster tannreguleringen?

  Prisen er individuell og avhenger av omfanget av reguleringen. Ved din første konsultasjon med oss vil du motta et prisoverslag sammen med en kjeveortopedisk plan.

  Vi anbefaler konsultasjon for å kunne gi deg et korrekt prisoverslag og planlegge din behandling.   

  NÅ kun 499 kr (990 kr)

  Finn ledig timeavtale 
   

  Hvordan foregår en behandling med Invisalign?

  Ved den første konsultasjonen vil tannlegen vurdere om en behandling med Invisalign er den rette behandlingen for deg. Vi gjennomgår omfanget, varigheten og utarbeider en kjeveortopedisk plan, samt et økonomisk estimat for behandlingen. Deretter tas røntgenbilder og avtrykk av tennene dine. Dette brukes til senere produksjon av din individuelle reguleringsskinne.

  Reguleringsskinnen din skal byttes ut annenhver uke med en ny skinne. Hver tannjustering retter tennene dine omtrent mellom 0,2–0,3 mm. For noen behandlinger må skinnen byttes ut hver uke. Dette er individuelt avhengig av omfanget av tannretningen. Du må bære skinnene i 20–22 timer om dagen.

  Under behandlingen må du gå jevnlig til tannlegen din. Vi sjekker om reguleringen går som planlagt. Antall konsultasjoner med tannlegen er individuelt, men det skjer enten hver 4., 6., 8. eller 10. uke. Varigheten av behandlingen er individuell, avhengig av omfanget av den nødvendige justeringen. Imidlertid tar det vanligvis 6–18 måneder.

  Når sluttresultatet er nådd, er det viktig å vedlikeholde det nye smilet ditt.

  Her vil man da enten bruke en nattskinne eller en tynn metalltråd satt på baksiden av tennene (retensjonsskinne), slik at tennene holdes i sine nye stillinger. Vi veileder deg til den beste løsningen for deg.

  Hva bør jeg tenke på med tannregulering fra Invisalign?

  Tannregulering krever tålmodighet. For det raskeste resultatet skal skinnen brukes i minst 22 timer om dagen.

  Invisalign krever en mindre tilvenningsperiode. I begynnelsen kan tennene føles såre, og du kan oppleve at uttalen din påvirkes til å begynne med. Mange gir likevel tilbakemelding om at de ikke har problemer med uttalen.

  Når du bruker Invisalign, er det viktig at du tar ekstra hensyn til munnhygiene, særlig at tennene er rene før du tar på deg skinnen.

  Konsultasjon Kun 499,-

  Alternativer til tannjustering med Invisalign

  Om du trenger mindre, kosmetiske justeringer kan det anerkjente In-Line-systemet passe for deg. Dette systemet ligner Invisalign på mange områder, men In-Line-systemet er beregnet på mindre tannjusteringer.

  Vil du vite mer om Invisalign?

  Hvis du vil vite mer om behandlingen, kan du besøke Invisalign sine nettsider her: www.invisalign.no

  Fler artikler innenfor samme tema

  Scroll to Top