Tannlegevakt i Oslo – når bør du ringe?

Når du har akutt tannverk og trenger tannlegevakt i Oslo, står vi i Dentalpark klare til å hjelpe deg. Vi har sett nærmere på noen av de vanligste årsakene til akutte smerter i tennene og i hvilke situasjoner man bør ringe tannlegevakten så snart som mulig
Dentalpark ansatt
Innhold
  Add a header to begin generating the table of contents

  Oppsøk alltid tannlegevakten ved akutt tannverk

  Akutt tannverk kan skje hvem som helst og når som helst, og ved sterke smerter bør man ikke vente med å søke hjelp. Smertene kan ofte oppleves som ekstra skremmende når man ikke vet årsaken til problemet og derfor føles det også betryggende når man raskt får bestilt en akutt tannlegetime.

  Vanlige årsaker til å søke akutt tannlegehjelp

  Smerte er kroppens måte å fortelle oss at noe ikke er riktig, og akutt tannverk kan være alvorlig. Her er tre av de vanligste årsakene til å søke akutt hjelp:

  Visdomstenner på vei ut

  En av de vanligste grunnene til at man trenger akutt tannlegehjelp er når visdomstennene er på vei ut eller står i feil stilling. På grunn av den vanskelige plasseringen innerst i munnen er det dessuten ofte vanskelig å komme godt til og pusse godt rundt visdomstennene, noe som fører til at bakterier og matrester samler seg. Når betennelser oppstår føles smertene som stikkende, og man bør ikke nøle med å ringe tannlegen for å bestille en tannlegetime så fort som mulig. 

  Ofte er fjerning av visdomstannen den endelige løsningen. Dentalpark har lang erfaring og kompetanse innen kirurgi for fjerning av visdomstenner, og du kan være sikker på at vi vil gjøre vårt ytterste for å redusere smertene. Når man trekker en visdomstann er man alltid godt bedøvet slik at en ikke skal kjenne smerter under inngrepet.

  Knekt tann ved ulykke eller slag

  Knekker en liten bit av tannen uten at man opplever sterk smerte trenger man ikke nødvendigvis akutt behandling, men det er viktig å bestille en ordinær tannlegetime. Dersom hele tannen er knekt på grunn av en ulykke eller slag bør du derimot kontakte tannlegevakten umiddelbart. 

  Hull i tennene – Kariesangrep 

  Hull i tennene på grunn av kariesangrep utvikler seg ofte over tid, og dersom det ikke blir behandlet raskt nok kan det utvikle seg tannrotsbetennelse rundt nerven til tannen. Betennelsen kan medføre jagende smerter som kommer i bølger og man kan ofte oppleve hevelser i området rundt den verkende tannen. Når tannbetennelsen har kommet på dette stadiet er det behov for en rotfylling der en fjerner hele nerven i tanna og fyller tomrommet. Ikke nøl med å kontakte tannlegen når du har mistanke om tannbetennelse.

  Akuttime ved tannlegevakt i Oslo 

  Når du opplever tannverk og har smerter er det viktig å bestille time raskt som mulig slik at skaden ikke forverrer seg. Dentalpark tilbyr akuttkonsultasjoner, så ikke nøl med å ringe oss på 22 60 80 70 dersom du har smerter og trenger tannlegevakt i Oslo.

  Her er noen råd for hva du kan gjøre i mellomtiden før du kommer deg til tannlegen: 

  • Ta reseptfrie smertestillende som Paracet 
  • Legg noe kaldt som en ispose inntil kinnet 
  • Rens munnen med lunkent vann   
  • Bit på gasbind ved blødninger

  Fler artikler innenfor samme tema

  Scroll to Top