Tannlegeskrekk

Tannlegeskrekk - vi hjelper deg hele veien!
Tannlegeutstyr
Innhold
  Add a header to begin generating the table of contents

  Vi hjelper deg med din tannlegeskrekk!

  Det er mange som blir engstelige når tannbehandling blir nevnt. Tannlegeskrekk (odontofobi) er etterhvert ganske utbredt problem i befolkningen, og som følge av av dette, avstår for mange å gå til tannlegen. 

  Vi møter pasienter i alle aldre og kjønn som sliter med angst for tannlegen. Graden av denne skrekken varierer veldig og mennesker med tannlegeskrekk assosierer det å gå til tannlegen, med noe svært ubehagelig. Dentalpark hjelper deg på veien mot å overkomme din tannlegeskrekk!

  Årsaker til tannlegeskrekk

  Tannlegeskrekk kan ha ulikt opphav som årsak. Tidligere traumatiske og smertefulle opplevelser hos tannlegen, oftest fra barndommen, er en gjenganger. Det kan også være lyder og lukt, uro, usikkerhet, mangel på kunnskap, og manglende kontroll over behandlingen som skal utføres.

  Det er også en gruppe personer med tannlegeskrekk, som aldri har opplevd noe ubehagelig hos tannlegen. Vi hører av fordi familiemedlemmer har fortalt om deres traumatiske opplevelser.

  Slik kan du takle tannlegeskrekken

  Vi hos Dentalpark Oslo tilbyr individuelt tilpasset behandlingsplan som formes i samråd med pasienten. Før oppstart av behandling vil vi starte med å gjennomføre samtaleterapi for å forsøke å avdekke årsaken til tannlegeskrekken, og du kan bli bedre kjent med tannlegen, behandlingen og lokalene.

  Du får da forklart alt du engster deg for eller er usikker på eller har noen misoppfatninger om. På denne måten finner vi sammen frem til den beste behandlingsplanen for deg, og vi tilpasser oss ditt tempo. Hvis det blir nødvendig, kan man også få beroligende medisiner. 

  Slik behandler vi tannlegeskrekk

  Tannlegeskrekk må behandles trinnvis, slik at du føler at du selv har kontroll over behandlingen. Vi setter stor fokus på at den også foregår helt smertefritt. Du vil få bedøvelse for å ikke føle noe ubehag. Tannlegen vil forklare alt som gjøres underveis i behandlingen, og du kan avbryte den når man ønsker.

  Det er også mulig å ta med en venn eller et familiemedlem som støtte og trygghet til tannlegebesøket. Vi setter gjerne på din yndlingsmusikk, eller du kan ha med egne ørepropper slik at du ikke behøver å høre ubehagelige lyder.

  Etter behandlingen

  Etter at behandlingen blir utført, vil vi flytte fokuset på videre oppfølging. Slik opprettholder en vanen med å komme på regelmessige undersøkelser for å unngå skader og sykdommer på tennene og i munnen. Inngrepene blir langt færre når tannlegen oppdager problemene i tidlig fase. 

  Du vil få  viktige  og gode råd om tannstell og munnhelse, som er nødvendige for å avverge nye hull, samt en plan på når og hvor ofte du bør komme til neste kontroll. En slik plan vil også medvirke til følelsen av kontroll og overblikk slik at du møter forberedt, noe som for mange anses som et godt verktøy på veien til å overvinne tannlegeskrekk.

  Kontakt oss for en hyggelig prat!

  Ta kontakt med oss om du tror du behøver tannbehandling og har tannlegeskrekk.

  Du kan nå oss på 22 60 80 70 eller ved å benytte kontaktskjemaet.

  Alle våre behandlere har tilleggskompetanse når det kommer til å behandle pasienter med behandlingsangst og tannlegeskrekk, og vil ta godt vare på deg og lytte til dine behov.

  Fler artikler innenfor samme tema

  Scroll to Top