Tannkrone

Det du trenger å vite om tannkrone
Dame som smiler
Innhold
  Add a header to begin generating the table of contents

  Beskytt tannen med tannkrone

  En tannkrone er en løsning som brukes for å beskytte en tann som er utsatt for slitasje, kariesangrep eller skader. Denne kronen dekker den synlige delen av tannen, også kjent som kronen, og bidrar til å bevare gjenværende tannvev mot ytterligere skade eller slitasje.

  Sammensettingen av tannkronen

  Tannkroner kan være laget av forskjellige materialer, inkludert helkeramikk, metall eller titan. Helkeramiske kroner og glasskeramikk er vanligere nå, og de gir et naturlig utseende uten synlige overganger ved tannkjøttet. De ytterste lagene av kronen kan være laget av materialer som porselen eller zirkonium.

  Tannkrone pris

  Prisen på en tannkrone varierer avhengig av materialvalg og plasseringen av kronen. Vanligvis ligger kostnaden mellom 5,000 kr og 6,500 kr, inkludert for- og etterarbeid samt selve påsettingen av kronen. Prosessen med å få en tannkrone tar vanligvis mellom 10-14 dager fra bestilling til ferdigstillelse. I mellomtiden kan en midlertidig krone brukes.

  Hva brukes tannkrone til?

  Tannkroner brukes for å gjenopprette funksjonen og utseendet til skadede tenner. De kan være nødvendige i tilfeller av store kariesangrep, omfattende tannfrakturer, økt slitasje eller misfarging av tenner. Kronen fungerer som et beskyttende skall som festes over den skadede tannen, og den tåler vanligvis høyere belastning enn en vanlig tannfylling.

  Tannkrone prosessen

  Vanligvis tar det to til tre besøk hos tannlegen for å få en tannkrone. Ved det første besøket forberedes tannen, og et avtrykk tas for å lage kronen. En midlertidig krone plasseres mens den permanente kronen blir laget. Ved det andre besøket, prøves den permanente kronen på tannen og festes permanent hvis alt er tilfredsstillende.

  Varighet og vedlikehold av tannkrone

  Levetiden til en tannkrone kan være opptil ti år eller mer avhengig av materialvalg og vedlikehold. Det er viktig å opprettholde god munnhygiene og unngå å bite på harde gjenstander for å forlenge levetiden til kronen. Årlige kontroller anbefales for å sikre at kronen forblir i god stand.

  Kontakt oss i dag for tannkrone

  Trenger du en tannkrone? Hos Dentalpark tilbyr vi profesjonell behandling til en rimelig pris. Våre erfarne tannleger vil veilede deg gjennom prosessen og sikre at du er fornøyd med resultatet. Ta kontakt i dag for å bestille en time og få den hjelpen du trenger.

  Fler artikler innenfor samme tema

  Scroll to Top