Rotfylling

Hva er en rotfylling?
Dentalpark ansatt som utfører behandling
Innhold
  Add a header to begin generating the table of contents

  Rotfylling kan ha flere funksjoner

  Rotfylling er nødvendig når tannråte (karies) trenger helt frem til tannens nerve. Denne utføres da for å hindre tilvekst av bakterier eller infeksjon i tannroten. Andre årsaker til at tenner rotfylles, kan være tannskader etter ulykker og lignende hvor tann-nerven blir skadet og dør.


  Prosessen ved rotfylling hos Dentalpark Oslo er som følger:

  • Tannlegen undersøker tannen grundig og tar røntgen
  • Lokalbedøvelse basert på behov. For pasienter med tannlegeskrekk finnes også alternativer til lokalbedøvelse
  • Tannen isoleres fra andre tenner, og tannlegen renser ut rotkanalene
  • Deretter plasseres et bakteriedrepende medikament i kanalene,  som tettes med en midlertidig fylling
  • Når man er ferdig med det første besøket, må man vente i en periode på 7-14 dager for å forsikre deg om at eventuelle infeksjoner og bakterier er borte
  • Etter venteperioden, følger et nytt tannlegebesøk hvor man erstatter den midlertidige fylling med en permanent fylling

  Hva koster en rotfylling?

  Prisen for rotfylling vil variere basert på antall rotkanaler/røtter som skal fylles og bedøvelse. Selve rotfyllingen vil ofte koste mellom 3 800 og 6000 kroner.

  Dette inkluderer minst to besøk hos Dentalpark Oslo. Utover dette vil det tilkomme enten toppfylling eller hvis skaden på dannen er stor og det kan være behov for en tannkrone


  Pris på rotfylling avhenger primært av hvor komplisert behandlingen blir. sluttkostnaden vil variere utfra om det er behov for en krone eller kun en 
  fylling på toppen av tannen. Om det gjelder rotfylling av en jeksel, vil det som regel anbefales en kronefor at tannen skal kunne tåle høyere belastning. Dentalpark Oslo gir deg uansett kostnadsfri konsultasjon og prisestimat.

  Rotfylling Oslo – gjør det hos Dentalpark

  Rotfylling er som nevnt en behandling som utføres når en nerve i tannen er skadet eller død. Da kan det hende at bakterier finner veien inn til nerven, og medføre infeksjon, noe som kan forårsake sterke smerter og betennelse i tannen som på lang sikt kan spre seg til kjevebeinet. 


  Derfor er det nødvendig å fjerne den betente nerven i tannen fra rotkanalene og fylle dem med fyllingsmateriale. Hvis slike tilfeller ikke blir behandlet i tide, kan de føre til at tannen må trekkes. Dentalpark Oslo kan bistå deg med din rotfylling i Oslo i dag.

  Rotfylling behandling

  Selve behandlingen utføres forholdsvis raskt og helt uten smerter ved hjelp av toppmoderne utstyr og lokalbedøvelse. Behandlingen er som regel ferdigstilt i løpet av 1-3 tannlegebesøk, avhengig av omfanget av betennelse i den påvirkede tannen, samt tannens plassering.


  Dentalpark Oslo tar først røntgenbilder for å innhente så mye informasjon om den betente tannen som mulig for å danne et overblikk og planlegge behandlingen. Neste steg er at man får lokalbedøvelse


  Når bedøvelsen har begynt å virke, vil tannlegen rense ut den betente nerven og vevet fra rotkanalene med hjelp av spesial instrumenter. Deretter erstattes fjernet vev med rotfyllingsmateriale.


  Det blir lagt en midlertidig fylling for å unngå andre infeksjoner mens behandlingen pågår. Behandlingen avsluttes med å bygge opp det tapte tannvevet. Dette innebærer at tannen blir bygget opp ved hjelp av en tannfylling, eller med en tannkrone hvistannen er veldig skadet, eller skal tåle høy belastning.. 


  Det er fordi en tann som er rotfylt, vil være svakere og mer utsatt for fraktur etter at rotfyllingen er ferdig. Ved å gjøre dette, vil man bevare tannen lenger. Fyllingen og tannkronen vil ha den samme fargen som alle de øvrige tennene, slik at god estetikk opprettholdes.

  Smerter etter rotfylling

  Etter inngrepet kan du noen ganger føle ubehag før tannen blir vant til den nye fyllingen. Vanligvis vil ubehaget gå over etter ganske kort tid, men du kan også få smertestillende tabletter hvis man føler ubehag i den rotfylte tannen. Hvis det skulle skje at rotfyllingen som ble utført ikke hjelper, må det vurderes om det er nødvendig med en ny rotfylling hos spesialist eller ekstraksjon og erstatning av tannen må vurderes.


  Det er også nødvendig å komme tilbake til tannlegen etter en stund for ny kontroll hvor det sjekkes om den behandlede tannen fortsatt er i god tilstand. Det er også viktig å besøke tannlegen regelmessig for å forhindre at bakterier fra rotkanalen sprer seg ut i beinet rundt rotspissen og skaper ny betennelse, samt rengjøre tenner og munn på riktig måte.

  Bestill din time nå!

  Ta kontakt med oss for å bestille en time som passer deg uten ventetid. 

  Vi gleder oss til å hjelpe deg med å oppnå det sunne smilet du fortjener!

  Fler artikler innenfor samme tema

  Scroll to Top