Tannlegeundersøkelse

Tannlegeundersøkelse - for å forebygge sykdommer i munnen
Dentalpark ansatt som utfører behandling
Innhold
  Add a header to begin generating the table of contents

  Tannlegeundersøkelse

  Vi er opptatt av god munnhelse, og råder alle anbefaler alle å komme til kontroll 1-2 ganger i året. Er det mer enn ett år siden forrige kontroll er det på tide med en ny tannhelsesjekk. 

  Vi kan også kalle deg inn automatisk for å gjøre det mer behagelig for deg. 

  Hvordan foregår en undersøkelse og tannhelsesjekk hos tannlegen?

  Når du kommer inn for en kontroll og sjekk av tenner, vil vi foreta en grundig men skånsom undersøkelse av dine tenner. På bakgrunn av funn ved undersøkelsen, vil du få informasjon om dine tenners nåværende tilstand, og eventuelt behandlingsbehov. 

  Vi er opptatt av at alle våre pasienter skal ha god tannhelse, og vi anbefaler derfor undersøkelse med kontroll og vedlikehold 1-2 ganger pr år og kaller derfor inn til årlig tannlegetime, hvor fokus er å hindre oppbygging av karies som kan føre til hull i tenner, samt forebygge tannkjøttsykdommer.

  Hva inngår i den årlige kontrollen hos tannlegen?

  Når du kommer til årlig kontroll og vedlikehold innebærer en full tannhelsesjekk hvor vi gjør følgende:

  • Vi tar røntgenbilder for å danne oss en oversikt over dine tenner og avdekke potensielle problemområder vi ikke kan se enda.
  • Vi utfører en manuell undersøkelse av tenner, slimhinner og tannkjøtt.
  • Dette medfører at vi pirker noe i tenner og tannkjøttet ditt, synes du dette kan være ubehagelig, si ifra så tilpasser vi oss dine ønsker.
  • Vi utfører en enkel rens av tennene dine som inkluderer fjerning av tannstein
  • Til slutt vil vi utføre en grundig puss av tennene med pimpstein, og om nødvendig, utføre scaling på tannkjøttet for å redusere oppbygging av plakk nær tannkjøttet som over tid kan føre til tannkjøttbetennelse og tannkjøttsykdom.

  Vi vil også kunne gi generelle råd om munnhygiene ved besøk, og kunne svare på spørsmål rundt hvordan man best utfører den daglige tannhygienen.

  Ved behov for tannbehandling

  Dersom vi avdekker problemområder eller hull ved røntgen eller manuelle undersøkelse så vil vi gi anbefalinger om behandling, og om mulig – lage en behandlingsplan, i tråd med dine ønsker. 

  Er bekymret for din tannhelse, snorking, dårlig ånde eller noe annet – så vil vi også under ditt besøk kunne svare på slike spørsmål og komme med råd og veiledning.

  Hvor ofte bør man undersøke tennene hos tannlegen?

  Vi anbefaler de fleste å komme til kontroll hos tannlege minst 1 gang per år. Har du mye tannstein, eller andre tilstander som for eksempel munntørrhet eller tannkjøttsykdommen periodontitt, vil vi anbefale hyppigere oppfølgning for å sikre at du opprettholder en god munnhelse.

  Pris på tannlegeundersøkelse i Oslo

  En full tannhelsesjekk koster hos Dentalpark i Oslo fra 990 kr for en årlig undersøkelse.

  Som ny pasient hos oss, setter vi av hele 40 minutter hvor vi utfører en utvidet undersøkelse som inkluderer 2 røntgenbilder, en nøye gjennomgang av alle tenner samt en enkel rens med airflow.

  Denne undersøkelsen har en verdi av 1450 kroner men utføres til rabattert pris for nye pasienter. se prisliste for oppdaterte priser.

  Ta kontakt i dag!

  Er det lenge siden forrige tannlegebesøk, kanskje du mistenker hull i en tann eller du tenker du har behov for forebyggende tannpleie?

  Ta kontakt med Dentalpark på 22 60 80 70 eller benytt bookingknappen under for å komme til vår timebestilling

  Fler artikler innenfor samme tema

  Scroll to Top